Evitar repeticions: Tallers de Matèria

Enguany ja no he pogut assistir personalment a la presentació dels Tallers de Matèria (segons com, ni cal ser-hi…) perquè, després de 10 anys a l’ETSAV, ja només em queda el PFC i la feina no m’ha permès ser-hi. Però realment la retransmissió en streaming ha estat força bona i m’ha permès seguir-ho molt bé (felicitacions als companys del CCLaia, Consergeria i Cultura que ho han fet possible).

Podria tornar a escriure un post amb comentaris més o menys mordaços, més o menys divertits, o més o menys absurds…. com sempre. Però no us faré perdre el temps, els que ja m’hàgiu llegit i heu estat a la presentació sabreu que no hi ha massa nou a dir. I si hi ha algun nou lector, us podeu llegir qualsevol dels meus posts anteriors del tema i llegireu el mateix…

Tants pocs canvis, tenen un punt trist… m’encantaria poder comentar tallers i equips docents nous, però realment, entre retallades i cansament del personal cada cop veig menys ganes i innovació. Trist.

Evidentment no tot és dolent, malgrat alguna retorn clàssic, i l’avorriment, també hi ha coses bones. Alguns tallers es mantenen interessants com sempre (PUC,PUD, PCH..) i altres es debaten entre l’etern tedi i l’agònic morir que no arriba. De la mateixa forma que quan vam canviar els TAPs de lletra a Tallers de matèria es va veure cert rentat de cara i Tallers, aparentment diferents, suggereixo que l’ETSAV s’acolli a la llei Wert i passem a grau de 3 anys a veure si hi torna a haver canvi! Que no se’m malinterpreti, el canvi pel canvi és absurd, però de 8 tallers, crec raonable que almenys 1 o 2 canviïn significativament d’un quadrimestre a un altre amb els temps que corren.

Però vull fer 4 comentaris d’avui:

– La Magda Mària ha tornat al PTA, i el millor motiu per escollir aquest taller és el Pablo Garrido, o l’esperit corbusià que hi impera (ha escollir)

– PTB i PTEF continuen junts… el què no suma, resta….

– PUC, es manté com un taller amb clara vocació internacional (almenys Europea) i plantejat com els tallers que es fan per Europa: gran escala, buscant relacions amb altres escoles, altres ciutats…

-PUD: tornen a agafar, en part, l’esperit RESSÒ de desenvolupar i executar un projecte, previ en aquest cas. Personalment ho trobo molt interessant i encertat. És l’element més innovador que he vist avui. Faltarà veure si als estudiants els interessa aquesta proposta nova i diferent. Personalment espero que sí, i entre tots se’n surtin bé!

– PCG: una vegada més, en la introducció a l’explicació d’aquest Taller és on més he après de la sessió d’avui. Però llàstima que sempre és un taller que no acaba de funcionar massa bé…

-PTEE: com sempre es plantegen anunciats molt ambiciosos, com ha comentat el Pere Fuertes a l’inici. El problema d’aquest és que no es perdin en els anunciats que fan des de l’Ajuntament de Barcelona excessivament “Smarts”, “sostenibles” i “innovadors”. Esperem que l’anunciat de l’Ajuntament “smart style” no es materialitzi a la lleugera. Com sempre, segur que tindrà molt bona acollida.

– PCH: malgrat repetir tema i lloc de fa uns 10 anys (suposo que no s’esperaven que els vells fóssim significatius), crec que és un tema molt “sexy” (com diria el Claudi), alhora que difícil.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: