Més TAPs (primavera 2014)

Avui hi ha hagut la presentació dels TAPs de lletra, actuals tallers de matèria (aprofito per demanar que es torni a l’antiga nomenclatura, que és molt més mnemotècnica). Vull que quedi per escrit el comentaria de la Rosa quan ha explicat que un estudiant que havia fet tot l’antic TAP F (actual PUC) al final de tot va descobrir que havia matriculat el PTEF (antic B)…. Et venen ganes de morir, suposo….

En general haig de dir que avui he sortit content. M’ha agradat veure que la majoria dels 8 tallers (es diguin com es diguin) ja no ens expliquen que s’han de 14’5 m2 de lavabos+12 m2 de lavabos adaptats + 53 m2 de cuina +…. Crec que podem estar contents que la majoria de tallers plantegen programes molt més oberts i que seran el resultat d’una investigació per part de l’estudiant. També és cert que no tots… encara queden TAPs que et diuen el què has de fer i com ho has de fer…. Però vaja, mica en mica s’omple la pica! Crec que podem estar contents que cada cop hi ha un salt més important entre els antics TAPs de lletra i els nous.

Entrant en comentar un per un…

PTA: (antic G): Magda Mària. El taller més conservador de tots, tant és així que ni es molesten en intentar maquillar-se (com fan altres). L’únic canvi que hi ha hagut en anys és el canvi forçat del nom del taller. A mode de curiositat, és l’únic taller que han presentat asseguts a la taula (per altra banda és quasi l’únic que han usat micro garantint que se’ls pugués sentir). Ah sí, feien una residència, aquest cop d’avis, a Barcelona. La metodologia la de sempre: unitat, repetició, agregació, bla bla bla.

PTB: (antic A) Coordinadora: Jordi Parcerisas. Fan un equipament a un solar a Sarrià. Però aquest cop el Jordi continua explorant el què ja va començar el quadrimestre passat d’usus flexibles i tal. Mica en mica va fent el tomb cap a un programa més trobat per l’estudiant. Tot i que, a jutjar pel què va ensenyar el quadrimestre passat, els resultats continuen sent força estrictes i regulars.

PUC: (antic F) Coordinadora: Franc Fernández. Intervenen a Barcelona en general. Plantegen 3 formes de fer el Taller: temes proposats per ells, temes proposats per un tècnic de l’ajuntament (crec que aquest era el perfil extern que deien), o tema lliure (segons el cas). És interessant, com sempre, la interescalaritat i visió metropolitana. Un bon TAP a fer, sí senyor. Vull afegir que la presentació, tot i que irregular, tenia diapositives de molt bon gust!

PUD: (antic E2) Coordinadora: Coque Claret. Continuant amb els experiments, fan un TAP del RESSÒ. El Taller està enfocat als actuals membres de l’equip del RESSÒ. Personalment, com a membre de l’equip del RESSÒ, me n’alegro. Com a delegat, crec que és una llàstima que la seva línia de projectes es perdi, almenys de forma oberta, pels altres estudiants. Però vaja, només serà un quadrimestre.

PTEE: (antic D) Coordinadora: Pere Fuertes. Treballen a la zona de Singuerlín, uns blocs molt vistosos des de l’entrada de Barcelona pel Besós. La veritat és que crec que és un lloc molt interessant, i m’agrada que no sigui un tema tant “sexy” (com diria cert professor de construcció) com eren la Fundació Tàpies o l’antic Hospital de St. Pau Sta. Creu. Ara bé, curiós que abordin una urbanització sense ningú de urbanisme…. (potser tinc raó en dir que cal fondre tots els departaments en un de sol….).

PTEF: (antic B) Coordinadora: Santi Soto. Com ha dit el Cap d’Estudis, mai havia passat que els professors no poguessin presentar el taller, per problemes puntuals…. Però el Cap d’Estudis ha dit que era una biblioteca i escola bressol al Poblenou. Un d’aquests TAPs on et descriuen fins el darrer m2 que has de programar. (vaja, un TAP per aquell que no es vol complicar la vida ni analitzar gaire. Vaja, un PFC per anar per feina)

PCG: (antic C) Coordinadora: Xavier Perxas. Haig de reconèixer que m’ha sorprès gratament. La presentació m’ha semblat força ben feta i innovadora. Ara bé, em temo que una vegada més el problema no és del tema, sinó que els professors no acaben de funcionar. I això no és perquè siguin mals arquitectes, ni tampoc perquè tinguin mals alumnes… potser té a veure amb els horaris que fan… També haig de dir que alguns amics meus l’han fet, alguns d’ells bons, i tampoc en parlen tant malament… quelcom tindrà de bo…. El tema/lloc, el mateix del quadrimestre passat: immoble d’Urgent amb Floridablanca.

PCH: (antic E1) Coordinadora: Xavier Vancells. Repetint tema del quadrimestre passat, però com que és un tema, l’antiga fàbrica Almar a St. Cugat/ Cerdanyola, tant ampli i que ha donat respostes tant variades que podem passar per alt que repeteixin lloc. A més la visió de la Marta Serra dóna tot un nou enfoc al taller.

One thought on “Més TAPs (primavera 2014)

  1. El dia que aquest blog inverteixi l’ordre de les temàtiques del subtítol començarà a ser quelcom interessant! Tio! Què això dels TAPs és molt avorrit! Envia-ho per Atenea, els teus seguidors (com un servidor) volem conèixer més a l’altre Martí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: