Amb il•lusió (més taps), perquè si no s’hi posen ganes…

Ahir dilluns es van presentar els TAPs de Lletra, Tallers de Matèria avui en dia. M’ho vaig perdre, però desprès de 11 anys a l’escola i saben 4 dades objectives n’hi ha ben bé prou per fer-ne una breu ressenya, segons tinc entès, va ser la presentació més surrealista.

Alguns pensaran que és trist que faci un article d’una presentació que no hi vaig anar, i d’uns tallers que ja no curso. I tenen raó, però encara és més trist que, sense haver-hi estat, pugui dir el mateix de sempre perquè les coses seran com sempre. I també és trist que aquest article D’OPINIÓ és l’únic document que hom pot consultar si no va poder estar ahir a la presentació perquè al guia docent no està actualitzada i, no hi ha cap document dels companys de projectes (almenys jo no l’he sabut trobar).

Som-hi:

  • Va començar el Carles Llop perquè havia d’agafar un avió, i ho volia explicar per introduir el Taller PUC que va explicar el Franc. De nou, amb la gran escala, treballaran amb, ni més ni menys, el front marítim de Barcelona. Realment un àmbit gran, massa gran? Si jo el fes se’m faria difícil saber on apuntar. Però vaja, una vegada més serà un taller per entrar poc en detall i plantejar estratègies globals. Amb l’aval d’un bon equip docent.
  • Desprès, una de les grans novetats va resultar ser més sorprenent de l’esperat: el PTEF (antic TAP del Pere Fuertes que deixar les lletres per passar-se a números, 2), presumptament coordinat per el Benjamín Pleguezuelos, fent honor a la seva “fama” no va venir i, de facto, els que “matriculin” en seu taller faran el PTEE. Com diria el senyor Cabestany, premi OTB. Per més inri, una professora molt bona de Projectes volia fer una taller i se li va dir que no perquè el feia aquest “bon home” que no s’ha ni presentat. S’ha deixat de fer un taller que prometia molt per fer un no taller…
  • PTEE desprès de la pausa xina, i d’un parell de pauses estranyes més, Joan Curós is back. Ha tornat per marxar a un poblet del Priorat vinícola, i ho fa per quedar-s’hi, perquè el programa és fer un museu de l’enologia amb residència d’estudiants a un poblet d’uns 200 habitants que està a uns 30 km de Falset, a on estudiant els residents de la residència. Tots sabem que els preus de Falset són elevats i un no es pot permetre viure-hi i cal buscar allotjament a 30 km, ara bé, segur que deu estar ben connectat amb transport públic…. Per què hi ha aquesta obsessió del departament amb fer residències? Per què fer residències està ben vist, i fer habitatge unifamiliar està mal vist?
  • PTA. L’altra novetat esperada de la cartellera era el nou TAP del Mañosas, Antoni Perez Moñosas. Que s’intercanvia amb na Magda Mària. Encara no se sap si ella portarà el programa a TAP I (BAPI), el què si sabem és que ell portarà el programa al taller de lletra. Cal fer un gimnàs, no gaire gran, 1000m2 a un poble de l’area metropolitana de Barcelona (no sé dir a on, segons m’han dit és un lloc discret, un “no lloc”). I el toc de TAP I es nota amb l’anunciat, cal que sigui fet amb fàbrica. Aquesta condició potser és herència de tants anys a TAP I, o potser influència pels estel·lars H, que els publiquen i premien per fer cases de fàbrica. Vaja, que és un taller a la moda.
  • PTB. Repetint amb el Jordi Parcerisas, continua amb la seva línia d’anticipació a la vida professional. Un enunciat que és un concurs de GISA (o similar). Divertit com la vida mateixa. Però s’ha de reconèixer que si et vols afrontar a un problema real, aquest és el teu TAP, suposant que la vida real dels concursos sigui veritable…
  • PUD. El Taller del Dani Calatayud i del Coque Claret, han canviat el tòpic del “lloc” pel tòpic de les persones. Ja no es centren en investigar un lloc i perdre-s’hi, sinó que passen fotos de castellers i els que els facin ja saben els companys de viatge. (els que m’heu anat llegint, ja sabeu que hi coincideixo força amb ells) però sincerament em sembla una forma nova, interessant i, sobretot, pertinent d’abordar els tallers. I la idea de treball col·lectiu també em sembla molt interessant. Potser aquest serà el cop que més demanda tindran ja que sembla un taller força concret?
  • PTG. El Xavier Perxas continua treballant amb la seva línia d’intervenció al patrimoni a Barcelona, i continua amb la seva línia de presentacions divertides, i això ho dic de debò, sóc fan de les presentacions d’aquest TAP, ben al contrari que del taller en si.
  • PCH. El Xavier Vancells torna a treballar, una vegada més, al nus de la trinitat. No hi ha més nusos d’infraestructures per treballar? Però l’interessant serà que, a més a més de tornar el tema, torna Miguel Usandizaga a fer classes de TAP. Desprès de diversos anys fora dels rings de TAP, hi torna. I no us deixeu enganyar per la guia docent de la web de l’ETSAV, no hi haurà ni la Marta Serra, ni el Claudi Aguiló. Serà un tête-à-tête Xavi i Miguel (i un professor nou que diuen que és bo), i darrerament els professors no sempre anaven a classe, cosa que el Miguel sí (imagineu-vos una acords de pel·lícula de terror “Ta-TÀÀÀÀ`).

    Qui taller presenta any empeny!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: